ALLAH itu maha adil

Untuk bercakap mengenai Agama, aku bukanlah alim..Ada juga lubang sana sini..Ya arwah Mak seorang ustazah..Tapi arwah tak suka orang panggil dia ustazah..Kata arwah, dia bukan masuk universiti..Hanya sijil dari tempat dia belajar..Tetapi arwah memang mengajar mengaji..Memang orang hormat arwah..Setelah arwah pergi, rasanya macam kosong di kawasan rumah..Selepas itu kawan arwah pun turut sama pergi..Haish.. Ok…

If not now, when?

NANTI Satu perkataan yang selalu keluar dari mulut semua orang..Sikit sikit nanti..Even aku pun..Hahahahah..Itu normal kalau benda benda tak penting..Tapi kalau benda penting tak akan kau nak nanti kan? Macam lah tidak diberitahu..Macamlah tak jumpa orang atas..Tetap la NANTI! Dalam business Herbalife, tak ada perkataan NANTI..Ini aku belajar dengan SPONSOR aku..Kalau NANTI, maka hilanglah..Tapi kekadang…

Welcome 2017

Saat entry ini ditulis, jam menunjukkan 11 malam..Hari pertama dalam 2017 hampir tamat tetapi aku masih belum rasmikan apa-apa lagi di sini bagi tahun 2017..Sempat lagi untuk menulis..Hehehehe..Nak recap 2016? Ummmm tak perlu kut..Cuma aku akan recap sedikit satu kejadian sebelum penutup 2016.. Pada 26 & 27 Disember yang lalu aku bawa Pak Mohd jalan-jalan…

Kembar Darah

Aku terfikir akan tajuk ini semasa aku main game..Hhaahahah..Bila hati tak tentu arah, aku suka main game..Atau masa aku ala2 bosan ke apa kan..So game buat aku lupa perkara-perkara yang buat aku sedih atau resah..Kononnya lah..Hhaahahah.. Apa dia yang “kembar darah”? Ini ayat arwah mak aku yang bagi.. Dek kerana keakraban hubungan, arwah bagi nama…

Apakah diharapkan hujan tanpa awan…

Tajuk entry kali ini adalah status aku di Whatsapp..Apa maksudnya? Seseorang bertanya maksud tersirat ayat ini “Apakah diharapkan hujan tanpa awan”..Ada yang boleh explain? Atau aku serahkan kepada korang untuk cari maksudnya 🙂 Tak susah pun..Google kan ada..Heeheheheh… Zaman sekarang informasi semua di hujung jari..Jadi? Klik dan search sahaja…Heheheh.. Lagi dua minggu tahun 2016 melabuhkan…

Healthy active living…

Amboi tajuk english..Hahahah!Sesekali…Adakah back on track atau masih lost track? 50-50..Heheheh..Susah betul kali ini nampak gayanya..Maybe aku frust sebab orang yang aku harapkan tu, sebenarnya bukan seperti yang disangka..Maka aku tak ada team yang kuat..Aku base on apa yang ada sahaja..Tak kisah lah! Keep searching Ina!You can do it! Ok, talk about healthy active living..Aku…