Thank you PT Cambodia!

Yerr!!! Sekarang teramatlah sibuk..Aku rasa kakak aku lagi sibuk..Hahahahah..Kalau korang tengok aku sibuk, itu maksudnya, jangan kacau..Bak kata Raphael, don’t touch! Hahahahah!Nampak? Busy tahap maksima..Hari-hari tidur 10pm tau tau tau..Ado? Hahahahah..

Untuk sekian kalinya, aku ke sana ke mari tanpa fikir mengenai “bank” sendiri..Hahahahah..Kalau tengok “bank” sendiri memang tidak ke mana la Ina oiii.. Ok..Aku nak ucapkan terima kasih kepada President Team Cambodia dan semestinya President Team Malaysia..

Yang sorang tu siapa tak kenal kan? Heheheh..PT Cambodia, Mrs Orn Sidana and her husband, Mr Sam An. Oh ada lagi Mr Pannet Chhun, Mrs Sokhom Khan, Mr Vannary and Mrs Puthik Ouk. Actually ramai lagi..Semua mereka sangatlah membantu! Tidak lokek ilmu..Terutama Dana..Dari apa sahaja yang dia keluarkan dari mulut,mesti ada sesuatu yang dia sampaikan..Walaupun tidaklah 24jam aku tulis, tapi apa yang dia cakap tu, memang masuk dalam kepala otak ni haaa..

Haaa nampak tak gambar-gambar yang aku upload tu? Aku dan kakak aku belajar dari A to Z dari mereka di Cambodia..Sekecil-kecil alam kami tengok..Ya, kami nak bawa ke Malaysia! Nak bagi masyarakat Malaysia ni sedar mengenai betapa pentingnya kesihatan..Betapa pentingnya untuk dijaga sekarang..Jangan sudah sakit baru terfikir kan.. Apa yang aku lihat dari mereka di Cambodia, mereka bersatu, dengar kata..Kalau dilihat dari mata kasar, mereka tidak ada yang gemuk malah kebanyakkannya badan solid..Tetapi kenapa Herbalife juga menjadi pujaan?

Di sana, makanan susah..Jadi, apabila Herbalife masuk di Cambodia, mereka jadi teruja kerana ada makanan yang sihat..Haaaa ye la..Herbalife adalah MAKANAN..Meal replacement..Semua produk Herbalife??? Huurrrmmm..Pergi baca entry aku sebelum-sebelum ini ya..Ala bagi kerja sikit..Tak kan itu pun malas :p Berbalik kepada masyarakat di sana..Makanan susah, mahal pun ya..Mereka USD ya..Bukan macam kita..Tapi macam mana mereka mampu minum Herbalife? Macam mana mereka jadikan minum Herbalife itu sebagai minuman harian?

Mudah sahaja. Kesedaran! Kalau tidak ada kesedaran, tersangatlah payah..Orang Pahang kata paaayyoooohhhh la weh..Atau parok parok..Hahahahha! Masyarakat di sana tidak kira tua, muda, remaja, kanak-kanak, memang minum Herbalife..Tengok sahaja gambar yang aku kongsi..Tengok wajah mereka pun korang boleh agak umur mereka kan? But then, don’t judge by it’s cover..Hhehehehe..

Sebahagian gambar ketika berada di Cambodia..Nak pergi lagi! Tak habis belajar dan melawat..Hahahaha..

Aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada PT Malaysia – Nourul & Eric. Kerana mereka memberi aku peluang ini..Banyak benda yang aku belajar dengan mereka berdua.. Terutama self confident..Kalau tidak kerana mereka, tak tahu aku kat mana sekarang..Hahahaha..Mungkin hanya consume Herbalife seperti biasa..Tidak terlintas untuk jadikan sebagai pekerjaan utama..Huurrmm..walau di hati ada rasa gusar, tapi nyah kau dari sini! Hahahahah! Yes! I can do it! Nnnnggeeee..

Next entry, aku akan share kenapa aku ke Cambodia..Korang semua WAJIB HADIR ya! Hiks!

Chow Chin Chow!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s