MISI SIHAT!

Ok! Puasa dah dekat..Jadi ini masanya untuk anda betulkan segala dalaman..Bukan sahaja permakanan..Sapa kata puasa kena makan sampai 10 dulang..Daripada nak sihat, terus jadi tak sihat..Jangan tak tahu, selepas puasa ramai yang masuk hospital..Pergi check dekat hospital..Haaa gitu..

Sementara belum nak puasa ni, meh amalkan apa-apa yang patut..

Nampak apa yang aku letak gambar tu? Breakfast sangat penting ya..Jangan sesekali skip breakfast..Kalau sekali sekala tu tk apa..Tapi kalau selalu tu, sebenarnya tidak elok untuk badan seseorang.. Korang kena sentiasa kira kalori dalam makan apa jua..Itu kalau nak sihat la kan :p

Sebab itu aku selalu minum Herbalife Shake & Tea Mix diwaktu pagi..Ini membantu aku untuk lebih bertenaga, kenyang dan lain-lain..Dalam satu shake ada 22 nutrien..Ada protein, fiber, mineral dan sebagainya..Tak perlu makan nasi lemak, roti canai, bihun..Siapa kata tak kenyang..Kenyang! 22 nutrien yang anda perlukan dalam badan sudah cukup dengan minum satu gelas shake sahaja.. Bukan sahaja sihat malah boleh kurus, gemuk & kekal berat badan..

Itu result client aku..Ada yang lain lagi..Tapi bagi tengok yang ini dahulu ya.. Ada yang stress sebab berat tak turun-turun..Masalahnya simple sahaja..Permakanan..Dan tidak semua orang badan dia sama..Ada yang cepat dan ada yg lambat..Tidak perlu stress..Tetapi set kan minda, berapa kg anda nak turun dalam masa 1,2 atau 3bulan..Kemudian, jgn terlalu stress memikirkan berat..Kalau anda jaga permakanan, InShaAllah tak ada masalah..Lagi satu, kalau kata berat tu lambat turun, cuba anda tengok baju, seluar..Pasti ada longgar..Kadang-kadang itu yg kita lepas pandang..Lagi satu raut wajah..Wajah anda akan lain..Bak kata, mulus gitu..Hahahahaha..

Ini produk terbaru Herbalife bagi tahun 2017..Ada satu lagi iaitu Green Tea Mix..Kebaikannya aku tulis di posting yang lain ya..

Kalau korang nak tahu lebih seperti biasa contact je aku..InShaAllah aku boleh bantu mengikut BAJET korang..

Ingat,badan nak pakai lama ya.. 🙂

Chow Chin Chow!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s