Jangan malu jangan segan

on

Salam semua! Break beberapa hari tak menulis..Sibuk raya..Raya la sangat! Hahahahha..Padahal kat rumah jer..Tapi ala-ala mood ke laut..Tidak la ada nak menulis.. Mood kena ada kalau nak menulisnya ni..Have too la kan..

Jadi macam mana holiday korang? Ada baik ka? Atau tarak baik? Ha ni nak bagitahu..Entry sebelum ini aku ada cerita pasal Herbalife kan? Ya! Aku pengguna tegar Herbalife sejak 4 tahun yang lalu..Then this year, start April 2016, aku mula berjinak-jinak untuk bantu orang..

Agak lari daripada persepsi aku kerana, aku ni tak berapa nak pandai untuk berkata-kata..Kiranya bab-bab nak convince orang tu, kurang..Hahahahah..Tak apa..slow slow belajar..Lama-lama akan pandai.. Baru tiga bulan buat, macam-macam ragam orang aku jumpa..Even sahabat sendiri.. Tetapi tidak la ramai bawah aku..Beberapa sahaja..Kata baru 3 bulan kan..Hehehehhee..

Susah sebenarnya untuk kita convince orang tentang kesihatan..Rata-rata orang kita kurang gemar sebab mereka fikir kalau jaga kesihatan itu ini tak leh makan.. Sebab orang kita lllooveeee ffooodddd.. Aku pun suka makan! Tapi kalau datang makanan favorite aku la..Hahahhaha..Kalau kau letak makanan hebat-hebat sekali pun, kalau tekak tak leh terima, tidak juga aku makan..Hahhaaha.. I tekak kampung sikit..Heheheheh…

Kenapa aku buat Herbalife? Salah satunya sebab aku sendiri dapat good result..Ya badan aku kecil..Tetapi sebenarnya tidak la berapa okay.. Jadinya kena la jaga juga kan..Huhuhuhu…Bukan badan luar, tapi dalaman..Sejarah keluarga sakit itu ini juga mendorong supaya aku jaga itu ini..Tetapi aku makan juga..Cumanya kuantiti yang kurang..Tidak seperti selalu..

Ada yang kata mahal..Sebenarnya kalau dikira balik cara permakanan kita, lagi mahal sebenarnya..Kalau dengan Herbalife, bukan sahaja badan sihat, tetapi juga menarik..Mungkin tak nampak, bila kata ratus-ratus kena bayar..Tetapi semua itu, untuk sebulan then apa yang anda dapat? Of coz la badan yang sihat..Kalau sehari pun korang makan RM30, kalau sebulan? Lagi mahal kut kalau nak compare dengan harga Herbalife..

Jadi anda fikir-fikirkan lah..Bukan untuk sesiapa..Tetapi untuk diri sendiri juga kan…Tak susah..Boleh contact aku kalau nak tahu lebih..Jangan malu dan segan okay? Aku boleh bantu..Kita sihat sama-sama!

Chow Chin Chow!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s